SDFSDÖGHDLŞFÖBDFŞÖBDF MK SKDJ KASDFJAFJSLAKSJF AKSJDF LKAFJNOAWEFOI QJFÜ
SDASDŞKLASLŞKDFMEFJIEWOPFLKASNVLJKADSBNOVGEPAWFOAMŞKLSCVN ALKDVNŞA
Bitki Örtüsü; Akdeniz ikliminin bitki örtüsü makileri il genelinde görmek mümkündür. Bununla birlikte, Antalya ili % 77,8 dağ, % 12 ova, % 12 engebeli bir araziden meydana gelmektedir.
Kentin fiziki şekli ve iklimi üzerinde etkili olan Toros Dağları’nın bazı kısımlarında yükseklik 2000 m – 3000 m arasındadır. Torosların uzantısı Akdağ, Susuz, Alacadağ, Tahtalı, Geyik ve Bey dağlarındaki engebeli arazilerde bitki örtüsü ormanlık alanlardır.
Antalya ve civarında orman ağaçlarından başka 250 çeşit çiçek ve 108 farklı tür bitkisel tarım ürünü yetiştirilebilmektedir.
Antalya’nın taze sebze ihtiyacı Akdağ ve Elmalı gibi denize yakın ovalardan Taşeli Platosu gibi daha yüksek düzlük yaylalardan- Oğuz, Ördübek, Çamkuyusu, Oluklu, Belen, Kırkmuğar, Güdüzen, Alacadağ, Beydağı, Fesdikan, Karagöl, Göltarla– karşılanmaktadır.
41 çeşit sebze, 36 çeşit meyvenin yetiştirildiği Antalya’da başta sığır, koyun ve keçi olmak üzere arıcılık, ipekböceği üretimi de kentin tarım ekonomisinde önemli yer tutmaktadır. Ayrıca ilin topraklarında çok sayıda ticari çiçek de- gül, lale, papatya, lityum vb.- yetiştirilebilmektedir.
